Şanlıurfa

Şanlıurfa'da güvercin yarışması

13:18 28 Mayıs 2016
Şanlıurfa'da güvercin yarışması

"Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa" adlı en güzel güvercin yarışması, Vali İzzettin Küçük'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarihi Gümrük Hanı'nda düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan Küçük, Şanlıurfa'nın birçok değeri, hazinesi ve kıymeti olduğunu belirterek, bunlardan birinin de güvercin olduğunu söyledi.

Güvercinin kentin kültürel hayatın önemli bir parçası olduğunu ifade eden Küçük, şöyle konuştu:

"Bu şehrin insanları çok eskiden bu yana kuşlarla yaşamayı seçmiş, onlara değer verip sevmiştir. Günümüzde de Şanlıurfa'da güvercin yetiştirmek bir hayat tarzıdır. Özellikle ikindi vaktinde gözlerinizi gökyüzüne çevirdiğinizde grup grup güvercinlerin uçtuğunu görürsünüz. Amacımız kentimizin bu değerini Türkiye ile paylaşıp gün yüzüne çıkartmaktır. Türkiye'nin faklı kentlerindeki güvercin sevdalarını bir araya getirip bu güzelliği Türkiye ile paylaşmak istedik. Yarışmaya katılan tüm güvercin sevdalılarına teşekkür ediyorum."

Jüri Üyesi Mahmut Balcı, güvercinlere renkleri, fiziki yapıları, gagaları ve gözleri gibi özelliklerine bakarak puan verdiklerini belirterek, yapacakları değerlendirmenin ardından dereceye giren güvercinlerin belirleneceğini söyledi.

Konuşmanın ardından Vali küçük ile protokol üyeleri "Barış" adına gökyüzüne 63 güvercin bıraktı.

Şanlıurfa ile ilçeleri ve farklı şehirlerden güvercinlerin de yer aldığı yarışmanın sonucu yarın açıklanacak.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.