Şanlıurfa

Tarım işçisi çocuklara eğitim seti desteği

16:29 02 Haziran 2016
Tarım işçisi çocuklara eğitim seti desteği

Türk Eğitim-Sen üyeleri Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde aileleriyle birlikte mevsimlik tarım işçiliği yapan çocuklara eğitim seti dağıttı.

Türk Eğitim-Sen tarafından yürütülen "Kıyıya vuran deniz yıldızları denize kavuşmak istiyor" projesi kapsamında Fırat Mahallesindeki Selçuk İlk Okulunda eğitim alan 100 öğrenciye eğitim seti dağıtıldı.

Kaymakam Vural Karagül, okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada Şanlıurfa genelinde tarım işçileri ve bunların çocuklarının eğitim sorunlarının ciddi bir sorun olduğunu belirterek, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Türk Eğitim Sen Siverek Şube Temsilcisi Mehmet Şengönül de Türkiye'nin en büyük yaralarından biri de mevsimlik işçi olarak çalışan çocuklar olduğunu belirtti.

Bir çok çocuğun bu nedenle eğitimini yarım bıraktığını ifade eden Şengönül, şunları kaydetti:

"Mevsimlik işçi olarak çalışan çocuklarımız okula ancak kasım ayında gelip mayıs ayı itibarıyla tarlalara geri dönmektedirler. Yılın 6 ayı tarlalarda çalışıp eğitim öğretimden uzak kalan bu çocuklar eğitimde hak ettikleri başarıyı gösteremedikleri gibi çocukluklarını da yaşayamamakta. Bu projemizle mevsimlik işçi olarak çalışan çocuklarımızın içindeki okuma aşkını canlı tutmayı, okuldan uzak kaldıkları zamanlarda onların eğitimden kopmamalarını amaçladık. Projeye yapılan her katkı bir çocuğun hayatına sihirli bir değnek gibi dokunabilir. Tıpkı kıyıya vuran bir denizyıldızının denizine kavuşması gibi"













YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.