Şanlıurfa

Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

21:30 07 Haziran 2016
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince gazi ve şehit yakınları onuruna iftar verildi.

Özel bir lokantada düzenlenen iftarda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ilk olarak bugün İstanbul'daki patlamada hayatını kaybeden 7 polis ile 4 vatandaşa Allah'tan rahmet temennisinde bulundu.

Şehitlerin vatanın selameti için canlarını ortaya koyduklarını dile getiren Küçük, şöyle konuştu:

"Her zaman şehitleri hatırlamak ve anmak bizim birinci vazifemizdir. Türkiye, devletiyle ve milletiyle bir saldırı ile karşı karşıyadır. İsmini vermek istemiyorum bu terör örgütü bir yere varmak istiyor ancak hesapları tutmadı ve bir yere varamadılar. Bu planları bozanlar ise bu vatan için gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitlerimizdir."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise bugün şehit edilen polis ve vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, Türkiye'nin çok bedeller ödediğini ifade etti.

Allah'tan Türkiye'nin birliğini ve dirliğini bozmamasını dileyen Çiftçi, "Vatanımıza kastedenlerin oyunlarını Rabbimizden bozmasını temenni ediyoruz. Huzur içinde yaşarken aramıza nifak sokanları ayrımcılık yapanları da kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Küçük ve Çiftçi'ye şehit yakınları ve gaziler adına hediye verildi.

İftara, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, ilçe belediye başkanları, şehit yakınları ve gaziler de katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.