Şanlıurfa

Suriyeli yetimlere kıyafet ve oyuncak yardımı

18:18 11 Haziran 2016
Suriyeli yetimlere kıyafet ve oyuncak yardımı

Şanlıurfa'da ülkelerindeki iç savaşta anne ve/veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara ayakkabı, kıyafet ve oyuncak yardımı yapıldı.

Türkiye'de en fazla sığınmacının bulunduğu kentte sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin yardımları ramazan ayında arttı. Eyyübiye Belediyesi ve Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Suriyeli yetim ve öksüzleri sevindirdi.

Yardım kapsamında ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtılan çocuklara yemek ikram edildi.

Eyyübiye Belediyesi Başkanvekili İlhami Günbeği, dünyanın birçok yerinde Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da ve Somali'de binlerce mağdur çocuğun bulunduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da yaklaşık 600 bin sığınmacının bulunduğunu ifade eden Günbeği, "Ramazan Bayramına 3 hafta kaldı, bugünlerde yetimlere destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tabii yetimlere yapılan ve yapılacak olan yardımları sadece belediye ve STK'lardan beklememek gerekir. Yetimlere yapılacak yardımlar bireysel olarak da desteklenmelidir. Biz Eyyübiye Belediyesi olarak 'Umut Masası' aracılığıyla Suriye'den gelen muhacirlere giyecek, yiyecek ve eğitimlerine destek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu sözcüsü Veysel Toprak da platform olarak Suriyelilere yardımlarını sürdürdüklerini söyledi.

Suriyelilerin acılarını hafifletebilmek için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Toprak, "Vatanlarından, yurtlarından olup muhacir durumuna düşen binlerce çocuğumuz var. Ayrıca yetim çocuklarımıza baktığımız zaman bazıları annesini, bazıları ise babalarını kaybetmiş çocuklardır. Bizde bugün burada yetim çocuklarımızı sevindirmek için Eyyübiye Belediyesinin desteği ile 180 çocuğumuza giyim, ayakkabı, yemek ve oyuncak yardımı yaptık. Yapılan yardımlarla bayram öncesi çocuklarımızı sevindirip evlerine yollamış olacağız. Bu çocuklarımız için tüm vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.