Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

13:20 23 Haziran 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Karaköprü Belediyesince vatandaşlara yönelik ücretsiz internet hizmeti veriliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İbrahim Tatlıses Parkı'nda hayata geçirilen ücretsiz kablosuz internet uygulamasıyla vatandaşlar, parkta otururken telefon, bilgisayar kullanarak internet ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabilecek.

Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediyesi olarak ilklere imza atmaya devam ettiklerini belirterek "İbrahim Tatlıses Parkımızda wifi alanı oluşturarak ücretsiz internet bağlantısı sağlamış olduk. Buradaki amacımız öğrenciler gelip burada parkta otururken internetten faydalanmaları ve derslerini takip etmeleridir." ifadelerini kullandı.

Baydilli, daha sonra parktaki vatandaşlarla tablet bilgisayarla internette girerek uygulamayı denedi.

- Siverek Belediyesinden öğrencilere ücretsiz kurslar

Siverek Belediyesince öğrencilerin yaz tatilini güzel geçirmesi için çeşitli kurslar başlatıldı.

Belediye Başkanı Hasan Postacı, yaptığı yazılı açıklamada, belediye bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evlerinde gençlere yönelik satranç, halk oyunları, gitar, bağlama, bilgisayar, ebru, resim kursu açtıklarını belirtti.

Amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu aktaran Postacı, şunları kaydetti:

"Bir kentin gelişmesinde en önemli faktör eğitimdir. Çocuklarımız, gençlerimiz, bir eğitim-öğretim yılı boyunca okullarda eğitimlerini tamamlayarak yaz tatiline başladılar. Öğrencilerimizin yaz tatillerini faydalı bir şekilde geçirmeleri için bedensel ve zihinsel gelişmelerine katkı sunan kurslar açtık. Etkinliklerimiz kurslarla sınırlı değil, kurslara katılacak öğrencilerimiz için gezi ve kamp etkinliklerimiz de olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.