Şanlıurfa

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesi

13:40 01 Temmuz 2016
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesi

BBP Şanlıurfa İl Başkanlığınca Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararının verilmesi nedeniyle adliye önüne siyah çelenk bırakıldı.

Adliye binası önünde toplanan grup adına konuşan BBP İl Başkanı Sabri Çavcı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun sadece BBP'nin ve Alperenlerin başkanı olmadığını, her zaman mazlum dünyanın ve mağdur insanların yanında olduğunu belirterek "Maalesef mahkeme salonlarında sadece BBP'liler ve Alperenler vardı. Bu adalet bir gün herkese lazım olacak. BBP ve Alperenlere lütfen sahip çıkalım." dedi.

BBP Haliliye İlçe Başkanı Ferhat Tanburacı da terör hadiselerinin yaşandığı bu günlerde BBP camiası olarak acılarının dün itibariyle iki katına çıktığını söyledi.

İmkansızlıklara ve yalnız bırakılmalarına rağmen kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve camialarıyla yürütükleri hukuki sürecin takipsizlikle neticelendiğini dile getiren Tanburacı, "Ne hazin bir fırsatçılıktır ki ne kadar manidardır ki bu takipsizlik kararı elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatıldığı, onca hengamenin yaşandığı bir günde kamuoyuyla paylaşıldı. Bugün suyun başını tutanların eden bulur ilkesi mucibince bize yaşattıklarını yarın bir gün bir bir yaşamaya başlayacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Netice olarak Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları şehadetiyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki kuvvetli şüphelerin üzeri karartılarak ve şüpheliler aklanarak soruşturma hakkında takipsizlik kararı verildi. Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız." diye konuştu.

Açıklamanın ardından partililer, yanlarında getirdikleri siyah çelengi adliye binasının kapısına bıraktı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.