Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

13:18 06 Temmuz 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Sosyal Ekonomik Destek Programı'ndan yararlanan aileleri ziyaret etti.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirkol, beraberindeki Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik ile ailelerin bayramlarını kutladı ve çeşitli hediyeler verdi.

Demirkol, bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının zirveye çıktığı günler olduğunu belirtti.

Müdürlüklerinin bir hizmeti olan Sosyal Ekonomik Destek programından yararlanan ailelerle bayramlaşmak istediklerini ifade eden Demirkol, "Gerek ekonomik anlamda desteklemiş olduğumuz ailelerimize gerekse de Şanlıurfa'da ikamet eden Suriyeli misafirlerimize de bayramlaşma amacıyla misafir olduk. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek, bakanlığımızın, devletimizin onların yanında olduğunu onlarla paylaşmak ve bir ihtiyaçlarının olup olmadığını ile ilgili görüşlerini almak amacıyla, bugün bayramlaşmamızda özellikle onları ihmal etmemeye çalıştık. Bayramların daha huzurlu, daha mutlu ve herkesin sevdikleri ile aileleriyle birlikte olabileceği bayramlara dönüşmesi düşüncesi ile onlarla duygularımızı paylaştık." ifadelerini kullandı.

Çelik de bayram vesilesiyle maddi durumu iyi olmayan ailelerle birlikte olma fırsatı bulduklarını kaydederek, ailelere destek sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne teşekkür etti.

- Eyyübiye Belediyesi'nden yardım

Eyyübiye Belediyesi, yardıma muhtaç ailelere 400 halı dağıtacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan ve belediye bünyesindeki umut masası aracılığı ile dar gelirli ailelere dağıtılacak 400 halıyı inceledi.

Ekinci, gerek belediye imkanları gerekse umut masasına yapılan bağışlarla yardıma muhtaç ailelere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Umut Masası projesinin her geçen gün güçlendiğini kaydeden Ekinci, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz kapsamında umut masası projemiz hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi görüyor. Yine bu kapsamda bir hayırsever vatandaşımızın umut masasına bağışladığı yaklaşık 400 halıyı da önceden bizim ekiplerimizin belirlediği kişilere dağıtılacak. Bu, bayram hediyesi şeklinde de olacak. Tıpkı daha önce dağıtılan ev eşyalarında olduğu gibi. Burada şunu da ifade etmek gerekiyor Eyyübiye, dar gelirli insanların çok olduğu bir ilçedir. Sosyo ekonomik bakımından ihtiyaç sahibi insanların fazla olduğu bir ilçedir. Haliyle de bu tarz yardımlara ihtiyacı fazla olanların olduğu bir ilçedir. Bizlerde sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz. Bu kapsamda hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahibi olanların arasında umut masası projesi aracılığı ile umut olmaya devam edeceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.