Şanlıurfa

CHP heyeti Şanlıurfa'da

15:02 13 Temmuz 2016
CHP heyeti Şanlıurfa'da

CHP'li 8 milletvekili, Şanlıurfalı çiftçi ve sulama birlik başkanlarıyla görüştü.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutçu ve Mehmet Tüm, İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal ve Dursun Çiçek, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Tatar Höyük Sulama Birliğinde kentteki bazı sulama birliği başkanları ve çiftçilerle bir araya geldi, elektrik kesintilerine ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

Pekşen, heyet adına gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşın zengin olmasını, ülkesindeki tarım ürünlerinin artmasını istediğini belirterek, "Elektrik kesintileri ülkedeki 78 milyon insanın hukukuna saldırıdır." dedi.

Ne zaman ihtiyaç duyulursa partilerinin her zaman Şanlıurfalıların yanında olacağını belirten Pekşen, "Pazartesi elektrikler kesilirse biz buraya 8 değil 38 milletvekili ile geliriz ve kapatılan şarteli açarız." diye konuştu.

Pekşen, GAP'ın sadece sulama kanalı ve elektrik hattı değil Türkiye tarafından dünyaya sunulan en önemli tarım politikalarının temeli olduğunu söyledi.

GAP Kalkınma Bankası kurulmadan bu konuda yol katedileceğine inanmadıklarını dile getiren Pekşen, "Türkiye'de nasıl ki turizm, tekstil, otomotiv sektörü kalkındı ve yapılandırıldıysa aynen GAP bölgesinde de tarım politikaların kalkındırılması için doğrudan ihtisas alanı tarım ve tarım ürünleri, tarım sanayisi olan bir GAP Kalkınma Bankasının ivedilikle kurulması gerekiyor." dedi.

Heyet, daha sonra, 10 Temmuz'da Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.