Şanlıurfa

DEDAŞ'tan "kayıtsız" çiftçilere uyarı

12:16 10 Ağustos 2016
DEDAŞ'tan "kayıtsız" çiftçilere uyarı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ), Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olmadıkları halde elektrikle sulama yapan çiftçileri kullandıkları enerjinin bedelini ödemeleri konusunda uyardı.

DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde çiftçilerin düzenlenen kampanyalardan yararlanmaları çağrısında bulunuldu.

ÇKS'ye kayıtlı olmadığı halde elektrikle tarımsal sulama yapan çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için şirkete başvurmaları gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle mısır ekimi yapan ve ÇKS’ye bildirimde bulunmayan çiftçilere gelecek yıl itibarıyla enerji verilmeyecektir. Ayrıca bu yıl içinde ÇKS'ye dahil olmayan ancak tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçilerimiz, kullandıkları elektriğin bedelini ödemek üzere şirketimize başvurmazlar ise haklarında kaçak elektrik kullanmaktan idari ve cezai işlem yapılacaktır. Kayıtlı olmadığı halde elektrik gücüne dayalı tarımsal sulama yapılan tarım alanları uydu fotoğrafları ile görüntülenerek tek tek tespit edilmektedir. Bu durumda olan çiftçilerimizin çeşitli sıkıntılar yaşamamak için yıl içerisinde mutlaka şirketimize başvurması gerekmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.