Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

18:31 17 Ağustos 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa Büyüşehir Belediyesinin yürütüğü Raylı Sistem Projesi kapsamında, sistemin kurulacağı güzergahlar belirlendi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kentte vatandaşların daha rahat ve hızlı ulaşımını sağlamak, gerekse trafikte yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek için günlük 55 bin yolcuya hizmet verecek raylı sistem hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi.

6 aydan bu yana fizibilite çalışmaları süren Raylı Sistem Projesi için ilk etap olan 7 kilometrelik yol güzergahı ve güzergah üzerindeki duraklar da belirlendi.

Sistemin kent genelinde hizmet verebilmesi için projenin 4 etap şeklinde başlatılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Raylı sistemin tüm şehir genelinde hizmet verebilmesi için 4 etap şeklinde çalışma başlatılacak. İlk etap ise yoğunluğun en çok yaşandığı Emirgan ile Haleplibahçe arasında olacak. 7 kilometreyi kapsayan güzergah üzerinde toplam 11 durak yer alacak ve bu sayede günlük ortalama 86 bin kişinin ulaşımı sağlanacak. 100 milyon liraya mal olacak ilk etap, yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlanarak 2019 yılı itibariyle hizmete sunulacak. Şanlıurfa raylı sistem ağının ikinci etabı hafif raylı istem hattı ise Karaköprü Yeni Fuar Alanı ile Eyyübiye Kuyubaşı arasında yapılacak. Aynı hattaki üçüncü etapta da güzergah eski havaalanına kadar uzatılıp yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda 14 istasyonu kapsayacak şekilde vatandaşların ulaşımı sağlanacak. Dördüncü etapta ise Abide ile Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü arasında yine hafif raylı sistem hattı olacak şekilde çalışmalar başlatılacak."

Tüm etaplarının 2023 yılında tamamlanması planlanan çalışmalarla saatte 15 bin, günlük ortalama ise 200 bin vatandaşın ulaşımının sağlanması hedefleniyor.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin Ankara'da tramvay istasyonuna giderek bir dizi incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

- Siverek'te göçerlerin yer talebi

Siverek ilçesinde yaşayan göçer aileler, yer sorunlarının çözümü için yetkililerden yardım bekliyor.

Siverek Göçerler Derneği Başkanı Hamza Ağan, yaptığı açıklamada, bölgede 338 göçer ailesinin yaşadığını belirterek, ailelerin yerleşik hayata geçmesi için yer tahsisi yapılmasını istediklerini söyledi.

Daha önce Ceylanpınar ilçesinde yer tahsisi çalışması yapıldığını hatırlatan Ağan, şöyle konuştu:

"İlkbahar ve yazın yaylaya çıkan göçerler kışın ovalara iniyor. Göçerlerin yerleşik düzene geçmesi amacıyla daha önce yapılan çalışmalarda, Ceylanpınar Ovası'nda göçerlere yer tahsis edilecekti. Bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmadı. Önümüzdeki kış göçerler dağdan inecek yine ortada kalacak. Kadınların sağlık, çocukların da eğitim sorunu bulunuyor. Bu sorunların çözümü ve göçerlerin yerleşik yaşama geçmesi için 15 yıldır mücadele vermemize rağmen bir sonuç alamadık. Mektup yazarak sorunumuzu Cumhurbaşkanımıza anlattık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.