Şanlıurfa

Aileler arasındaki husumet barış yemeğiyle son buldu

15:37 20 Ağustos 2016
Aileler arasındaki husumet barış yemeğiyle son buldu

Şanlıurfa'da geçen yıl 4 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeği ile sona erdi.

Veziroğlu ile Yetimoğlu aileleri arasında bir yıl önce çıkan ve 4 kişinin yaralandığı kavganın ardından, iki aile arasında husumet başladı.

Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu ile bazı kanaat önderleri, yaptıkları görüşmelerle ailelerin arasındaki husumetin son bulmasını sağladı. Barış dolayısıyla özel bir restoranda yemek düzenlendi.

Eyyüpoğlu, yemekte yaptığı konuşmasında, iki ailenin barışmasına vesile olan tüm kanaat önderlerine teşekkür ederek, bu barışın başka barışlara da vesile olmasını diledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da herkesin barış içinde yaşamasını dileyerek, "Biz birbirimizle uğraşırken düşmanlarımız bizimle uğraşıyor. Aramızda kavga veya dargınlıklar olabilir. Bunları konuşarak çözelim. Barışta emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Keklik de iki aile arısındaki husumetin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şanlıurfa'nın tarihte her dönem barışın ve huzurun başkenti olduğuna dikkat çeken Keklik, "Özellikle 15 Temmuz sonrası bizim birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Rabbim bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışan iç ve dış düşmanlarımıza fırsat vermesin" diye konuştu.

Yemeğe, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Beydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile kanaat önderleri ve aile bireyleri katıldı.

Yapılan duanın ardından iki aile fertleri kucaklaşarak husumete son verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.