Şanlıurfa

FETÖ'nün darbe girişimi

11:55 24 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İstanbul'da darbecilere karşı dururken koluna isabet eden mermiyle yaralanan 24 yaşındaki Ramazan Nerede, o gece yaşadıklarını Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye anlattı.

Karaköprü Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Baydilli'yi makamında ziyaret eden Nerede, darbe girişimi esnasında İstanbul'da olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla darbecilere karşı durmak için sokağa çıktığını aktaran Nerede, cuntacı askerlerin ateş açmasıyla kolundan yaralandığını ifade etti.

İstanbul'da hastanede gördüğü tedavinin ardından memleketi Şanlıurfa'ya döndüğünü belirten Nerede, "İstanbul Saraçhane'de darbecilere karşı mücadele verirken yaralandım. Keşke aileme şehadet haberim gelseydi, bu şerefe nail olsaydım ancak olmadı. Allah bir daha böyle bir gece yaşatmasın ama tekrar böyle bir şey olursa hiç düşünmeden yine karşılarında dururuz. Cumhurbaşkanımızın emriyle çıktık dışarı ve tekrar böyle bir şey olursa bize 'şehit olmaya çıkın' derse yine hiç düşünmeden çıkarız. Allah onları eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

Nerede'ye geçmiş olsun temennisinde bulunan Baydilli ise 15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir destan yazdığını kaydetti.

Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını belirten Baydilli, şunları kaydetti:

"Bu mücadelede şehitlerimiz oldu, bu vatanı bizlere emanet edip gittiler. Yine o gece mücadele verip yaralanan gazilerimiz vardı. Bunlardan biri de Şanlıurfalı gazimiz Ramazan Nerede oldu. Ramazan kardeşimiz bizleri ziyaret ederek o gece verilen mücadeleden bahsetti. Ramazan gibi kardeşlerimiz, şehitlerimiz olduğu sürece bu vatan üzerinde fitne fesat yapanlara müsaade edilmeyecek."

Ziyaret sonrası Nerede, Belediye Başkanı Baydilli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.