Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

10:48 01 Eylül 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa Valiliği tarafından göçmenlere yapılan yardımların koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Göngür Azim Tuna başkanlığında konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşu temsilcileri, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Vali Tuna, yaptığı konuşmada, göçmen konusunda yapılan çalışmaların önemine değinerek, bu dernek ve kuruluşlarla daha yakın temas halinde çalışmayı arzu ettiklerini söyledi.

Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan misafirlere yönelik insani yardımların ulusal ve uluslararası yardım kuruluşları tarafından başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Tuna, daha organize hareket edebilmek için yapılan toplantının işbirliğini arttıracağına inandığını belirtti.

Yapılan yardımlarda insana vasıf kazandırılmasının da yapılabilecek önemli bir yardım olduğunu hatırlatan Vali Tuna, özellikle çocukların eğitimine de önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Harran Kaymakamı Temel Ayca, Viranşehir Kaymakamı Ahmet Yıldız, AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, ilgili kurum yetkilileri katıldı.


- Akçakale'de öğretmen adaylarına seminer

Akçakale ilçesinde 208 öğretmen adayına yönelik "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri" düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız, şube müdürleri Mustafa Çeliktaş, Abdülhakim Karadağ tarafından eğitimleri veriliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekyıldız, eğitimlerin çok verimli geçtiğini belirterek, yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmen ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.