Şanlıurfa

Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı

13:01 06 Eylül 2016
Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı esnafı umutlandırdı.

Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paketin açıklanmasıyla bölgede yaşayan sanayiciler ve iş adamlarının umutlandığını söyledi.

Terör olayları nedeniyle bölgede birçok sektörün sıkıntı yaşadığını belirten İnan, "Bu kapsamda yıllardır yapılmayan organize sanayi sitemizin bir an önce yapılması gerekiyor. Yeni organize sanayi bölgesi yatırımı bölgeye iş adamlarının gelmesini sağlayacak. Yeni iş alanlarıyla yüzlerce insanımızın istihdamı sağlanacak. Açıklanan teşvik paketinin biran önce hayata geçirilmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Siverek Küçük Sanayi Sitesinde traktör römorku imalatı yapan Murat Cengiz de teşvik paketinin bölgede üretim yapan iş adamlarına büyük bir umut verdiğini belirterek, "Bu paketle işimi büyütmek istiyorum. Şu an yanımda on kişi çalıştırıyorum. İşimi büyütüp daha çok insana iş imkanı sunmak istiyorum. Pazar sorunumuz bulunmuyor. Yeter ki bize destek sağlansın." ifadelerini kullandı.

Sanayi sitesinde oto kaportacılığı yapan Yılmaz Yalav da teşvik müjdesinin bölgede iyimser bir hava yarattığını kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.