Şanlıurfa

Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı

14:45 06 Eylül 2016
Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesinin, bölgenin en büyük sorunları arasında bulunan işsizliği ortadan kaldıracağını söyledi.

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesinin önemli olduğunu vurgulayarak, devlet tarafından yapılacak olan fabrikaların bölgeyi canlandıracağını ifade etti.

Şanlıurfa'nın terör bölgesi olmadığını ancak terörden çok etkilendiğini aktaran Şahin, söz konusu paketin biran önce harekete geçmesini istediklerini dile getirdi.

Şahin, şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek olan kalkınma ve yatırım hamlesi başlatıldı. Anahtar teslim fabrika ile yatırımcı için büyük avantaj sağlayacak, ayrıca bu fabrikalardan üretilecek ürünlerin devlet alım garantisinde olması büyük bir avantaj. Gençler için spor faaliyetlerini yürütecekleri spor tesislerinin sayısının artırılması ve TOKİ tarafından yapılacak konutların vatandaşlarla buluşması bölgenin ruhunu da görüntüsünü de değiştirecektir. Ancak, TOKİ tarafından yapılacak konutların yanı sıra yerelde çalışan müteahhitlerin de desteklenmesi durumunda iç piyasanın da hareketlenmesi sağlanır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.