Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

16:15 10 Ekim 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehir Kaymakamlığı tarafından kamu kurumlarına yönelik Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) eğitim toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programda katılımcılara 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve elektronik posta yoluyla yaptıkları başvuruların takibi, zamanında sonuçlandırılması, konularında bilgi verildi.

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü eğitimin ardından yaptığı açıklamada vatandaşların talep ve sorunlarının çözümü konusunda bütün kurumların hassasiyet gösterdiğini belirterek kurumların BİMER başvuruları konusunda daha dikkatli olunması istedi.

- 2017 tarım destekleme başvuruları

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı, 2017 tarımsal üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının başladığını bildirdi.

Oda Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, yaptığı yazılı açıklamada mağduriyetlerin oluşmaması için çiftçilerin zamanında ve gününde başvuru yapması gerektiğini söyledi.

Tarımsal desteklemelerin çiftçinin can simidi olduğunu belirten Eyyüpoğlu, şunları kaydetti:

"Kayıt ve güncellemelerini yapabilmeleri için üreticilerin, istenilen belgelerle 30 Haziran 2017 tarihine kadar bağlı bulundukları İl, ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ve ziraat odalarına başvuruda bulunmaları gerekiyor. Çiftçilerimizin ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncellemeleri gerekmektedir. Çiftçimiz zamanında başvuruda bulunma konusunda dikkat olmalı. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için başvurularını son güne bırakmamalarını rica ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.