Şanlıurfa

İhtiyaç sahibi vatandaşlara nar dağıtıldı

11:35 12 Ekim 2016
İhtiyaç sahibi vatandaşlara nar dağıtıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Şehit Nusret Fidanlığı Bahçesi'nde yetiştirdiği meyveler, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.

Şanlıurfa Valiliğinin, kentin kurtuluş mücadelesinde şehit olan "Nusret Bey" anısına kurduğu ve daha sonra Büyükşehir Belediyesine devrettiği yaklaşık 200 dönüm bahçede üzüm, elma, nar, kayısı ve zeytin gibi çeşitli meyveler yetiştiriliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mevsimine göre toplanan meyveler, kentte daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediliyor.

Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Karaer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönemine göre topladıkları yaklaşık 15 çeşit meyvenin dağıtımını yaptıklarını söyledi.

Şimdi nar hasadının yapıldığını belirten Karaer, "Bahçemizde dönemine göre topladığımız meyveleri ekiplerimizin belirlediği ailelerin evlerine götürerek teslim ediyoruz. Son olarak topladığımız yaklaşık 4 ton narı da aile başına 5-6 kilogram olarak dağıtmaya başladık. Vatandaşlarımız da bu uygulamadan memnunlar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.