Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, "COSME" proje tanıtımı toplantısı

17:34 19 Ocak 2017
Şanlıurfa'da, "COSME" proje tanıtımı toplantısı

Ülkenin her zaman güçlü olmak zorunda olduğunu ifade eden Demirkol, "Bu zor günlerde iş dünyasının gücüne ihtiyaç vardır. Ülkenin kalkınmasını sağlayan çok önemli unsurlar var. Bunlardan biri de özel sektördür. Hükumette bunun bilincinde ve para vermenin gayreti içerisinde. Bu para ile istihdam ve üretim sağlanacak." diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından, İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı'nın (COSME) proje tanıtımı ve Şanlıurfa'da uygulanan teşvik ve desteklerle ilgili toplantı yapıldı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bir otelde düzenlenen programda, toplantının ekonominin can damarı olan KOBİ'lere can katacağına yürekten inandığını söyledi.

KOBİ'lerin ekonominin gelişmesi için girişimcilik faktörünün üretim olarak devreye girmesini ve böylelikle toplumun potansiyelinin ortaya çıkmasını sağladığını ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"KOBİ'lerimiz ülke ekonomisinde gelişimi hızlandırmak için girişimcilik faktörünün bir üretim elemanı olarak devreye girmesini ve böylece toplumun potansiyelinin ortaya çıkarılmasını sağlamaktadır. KOBİ'lerin başlangıç ve büyümelerinin desteklendiği COSME programının ulusal koordinasyonu olan KOSGEB, bu kapsamda önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Önemli sanayi potansiyelini barındıran Şanlıurfa, COSME programları büyük bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Şanlıurfa Valiliği olarak bu kapsamda üretilen değerlere yapılan çalışmalara katkı sağlamayı görev olarak görüyoruz."

ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol da ülkenin kalkınmasını sağlayan en önemli unsurlardan birinin özel sektör olduğunu belirtti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, tarımsal ham maddenin üretim noktasında Şanlıurfa’nın sahip olduğu potansiyele değindi.

Konuşmaların ardından projenin kapsam ve detayları hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantıya, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İŞKUR İl Müdürü Sait Ardan, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy ile ilgililer katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.