Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

15:57 17 Şubat 2017
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, kentte 72 uzman doktor atandığını bildirdi.

Genel sekreterlikten yapılan yazılı açıklamada, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık tesislerde sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve sağlık insan gücünün arttırılması için, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığının 73. dönemdeki hekim atamalarında, Şanlıurfa'ya 72 uzman hekim atandığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Muhtelif branşlarda yapılan uzman doktor atamalarında 6 acil tıp uzmanı, 15 çocuk hastalıkları uzmanı, 7 iç hastalıkları uzmanı, 6 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 kardiyoloji uzmanı ve diğer branşlarda toplam 72 hekim ataması yapılmıştır. Söz konusu atamalarda Sağlık Bakanlığı'nın Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık gösterilmesi sağlanmıştır. Bu hekimler arasında 8 aydır ilgili branşta mezun vermeyen ve Türkiye ölçeğinde sayılı olan Romatoloji uzmanı ilimizde hizmet verecek olup yine Türkiye’de aynı ender sayıda bulunan Perinataloji Uzmanı (Riskli Gebelik Uzmanı) ilimizde hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hastanelerine atanmıştır."

- Siverek'te İslam şehitleri anıldı
Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği (İKRA-DER) tarafından "İslam Şehitleri" anma programı düzenlendi.

Esmerçayır Mahallesindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulgafur Karaca yaptığı konuşmada şehitliğin önemini anlattı.

Araştırmacı yazar Mehmet Göktaş da Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde öldürülen Yasin Börü ile ilgili anısını anlatarak Yasin Börü ile de Diyarbakır'da bir düğünde tanıştığını, şehitliğin herkese nasip olmadığını ve İslam için şehit olmanın çok önemli olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.