Şanlıurfa

Siverek'te "Yeni Türkiye Ekseninde Ortadoğu" semineri

17:11 08 Nisan 2017
Siverek'te "Yeni Türkiye Ekseninde Ortadoğu" semineri

Siverek ilçesinde, Şanlıurfa Ekonomi Kulübü tarafından "Yeni Türkiye Ekseninde Ortadoğu" konulu seminer düzenlendi.

Yenişehir Mahallesi'ndeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Seminerde ilk olarak Birinci Dünya Savaşında yaşanan ekonomik gelişmeler ile çok partili dönemde Türkiye'nin ekonomik yapısını anlatan slayt, katılımcılara izletildi.

Etkinlikte daha sonra konuşan gazeteci-yazar Ömer Turan, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının ekonomik açıdan önemini anlattı.

Yeni sistemde cumhurbaşkanının yetkilerinin denetim altına alınacağını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Eski sistemde cumhurbaşkanı vatan hainliği dışında yargılanmaz. Vatan hainliğinin de tanımı anayasada olmadığı için yargılanmada söz konusu değil. Ancak, 16 Nisan sonrası cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde tam tersine cumhurbaşkanı yetkileri denetime tabi tutulmuş. Bu sistemin en büyük artısı siyasi istikrardır. Şu anda Türkiye'deki hükümet sisteminin bir ismi yoktur, tam anlamı ile bir parlamenter sistem değildir. Yeni sistemde istikrarlı ve güçlü bir Türkiye olacak. Başkanlık sistemi sonrasında bu ülkede siyasi krizler olmayacak, hükümet kurulma derdi olmayacak, darbe yapmak imkansız hale geliyor. Mevcut sistem İngiltere'nin bize empoze ettiği bir sistemdir. Bu sistemle güç odakları istediği gibi oynayabilir. Ancak başkanlık sistemi ile beraber güçlü bir otorite olacak. Yeni sistemin en büyük özelliği Türkiye tam anlamı ile tam bağımsız bir ülke olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.