Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

18:46 15 Mayıs 2017
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa Valiliği tarafından müzikle tedavi sempozyumu düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Nevali Otel'de gerçekleştirilen sempozyumda Türkiye’de müzikle tedavinin süreçleri ve gelişimi hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Sempozyumun açılışı konuşması yapan Vali Güngör Azim Tuna, tarihte bir çok bilim insanın müziğin sadece ruha değil, bedene de şifa olduğunu kanıtladığını söyledi.

Avrupa için karanlık bir çağ olan Ortaçağ’da birçok İslam alimi müzikle tedavide önemli çalışmalara imza attığını belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri de araştırmalarında kaynak olarak sık sık Farabi’ye başvuran ve müziği tıp bilimine tatbik eden İbni Sina’dır. Müziğin sadece ruha değil, bedene de şifa olduğunu söyleyen, fiziki hastalık ve ağrıları da tedavi ettiği yönünde zengin literatüre sahip bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu literatürün pratiğe dökülmesi konusunda özellikle günümüzde müziğin tedavi edici gücü ile ilgili değerli çalışmalar, yine bu sempozyum ve siz değerli hocalarımız; bu husustaki ümit ve motivasyonumuzu canlı tutmaktadır. Sağlık alanında, yine sanat alanında birer değer olmasının yanında aynı zamanda köklü kültürümüze, değerlerimize sahip çıkma noktasında da müzik, önceliklerimiz arasındadır"

Konuşmaların ardından Rahmi Oruç Güvenç şefliğinde konser verildi.

- Siverek'te Hemşireler ve Ebeler Haftası kutlandı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Siverek Temsilciliği tarafından Hemşireler ve Ebeler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cudi Paşa Konağı gerçekleştirilen programda sağlık çalışanları, davul zurna eşliğinde halay çekerek eğelendi.

Sağlık-Sen Siverek Temsilcisi Sefer Şenateş, yaptığı açıklamada, Hemşireler ve Ebeler Haftası'nın Anneler Günü kutlamalarının hemen ertesine denk geldiğini hatırlatarak, "Sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin bir rol oynayan mesleklerini büyük bir fedakarlıkla yetine getiren insan hayatının kutsallığını farkında olarak sabır ve üstün gayret ve sevgiyle ile çalışan hemşirelerimizin ebelerimizin bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Etkinliğe katılan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı.

- Engelliler Haftası

Viranşehir ilçesinde Engelliler Haftası dolasıyla etkinlik düzenlendi.

Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından spor kompleksinde gerçekleştirilen etkinlikte, engelli çocuklar, yumurta taşıma, çuvalla koşma, yoğurt yeme ve halat çekme yarışmasıyla eğlendi.

Kaymakam Ömer Çimşit, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların sadece Engelliler Haftası'nda değil her daim hatırlanması gerektiğine söyledi.

Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu belirten Çimşit, "Bu vesile ile engelli kardeşlerimizin yanında olalım. Onları her zaman sevelim sevindirelim çünkü onlar bizlere Allah tarafından bir armağandır. Bundan dolayı bugün düzenlenen etkinlik onlar için çok şey ifade ediyor. Bizlerde bu etkinliğe katılarak onların sevincine ortak olduk. Umarım bu tür etkinlikler devam eder. Şimdiden etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çimşit ve protokol üyeleri tarafından etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür plaketi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.