Şanlıurfa

İHH'den Suriyelilere nakdi yardım

18:58 01 Haziran 2017
İHH'den Suriyelilere nakdi yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriyelilere nakdi yardım yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Beledisi Nikah ve Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, 337 Suriyeliye nakdi yardımların bulunduğu zarflar dağıtıldı.

Vali Güngör Azim Tuna, etkinlikte yaptığı konuşmada İHH'nın dünya çapında yüz binlerce yetime el uzattığını söyledi.

Yetimlerin peygamber emaneti olduğunu belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Kendisi de bir yetim olan sevgili peygamberimiz, hayatının sonuna kadar yetimlere destek olmuş, her zaman onların yanında olmuştur. Yüce Allah'ın rızasını kazanmanın önemli yollarından biri yetimlere sahip çıkmak, onlara yardımcı olmaktır. Özellikle yıllardır yanı başımızda devam eden savaşlardan kurtulan binlerce yetim var ve çoğu Şanlıurfamızda yaşıyorlar. Şanlıurfalılar yıllardır ensar bilinciyle muhacir kardeşlerini misafir ediyor, onlara sahip çıkıyor. Onlar, peygamber efendimizin bize emanetleridir, onlara en iyi şekilde sahip çıkacağız."

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

Şanlıurfa halkının ensar görevinin en iyi şekilde yürütmeye çalıştığını anlatan Atila, "Suriye’deki katliamlardan kaçan kardeşlerimize kucak açan Şanlıurfamız, adeta bin 400 yıl öncesinin Medinesine dönmüş durumda. Bu kardeşliğimizi pekiştiren yüce Allah'a hamd ediyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yüz bin yetime sponsor olduk. Şanlıurfa'da bin 50 yetime sponsorluk yapıyoruz. Şu anda 337 yetimimiz burada. Onlar için temin edilen nakdi yardımı takdim edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Vali Tuna'nın eşi Pervin Tuna, İHH Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) Başkanı Mevlüt Yurt ve çok sayıda Suriyeli aile katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.