Şanlıurfa

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz:

00:45 17 Haziran 2017
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz:

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krize ilişkin, "Türkiye’nin Katar'a sahip çıkması doğru bir karardır, HÜDA PAR olarak biz de bu kararı destekliyoruz." dedi.

Yavuz, partisince Siverek ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların bayramını şimdiden kutladığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne değinen Yavuz, CHP'nin bu tavrının halk tarafından samimi görülmediğini belirtti.

Mehmet Yavuz, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizle ilgili olarak ise İslam coğrafyasında yeni savaş ve kaos senaryolarının gündeme gelmesinde küresel emperyalist güçlerin etkisinin olduğunu ifade etti.

Irak, Suriye ve diğer İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunun bu kez Katar üzerinde denenmeye çalışıldığını vurgulayan Yavuz, "Türkiye’nin Katar'a sahip çıkması doğru bir karardır, HÜDA PAR olarak biz de bu kararı destekliyoruz." dedi.

Yavuz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de "bağımsızlık referandumu" yapma planına ilişkin, ise şunları söyledi:

"HÜDA PAR olarak hiçbir İslami devletin parçalanmasını istemeyiz. Ama parçalanma mutlaka meydana gelecekse ve birlik mümkün değilse, belki komşuluk ilişkileri dertlere derman olur diye denenmesi gerekir kanaatini taşıyoruz. Bu sadece referandum kararı değil, İslam coğrafyasında yakılan bir ateş vardır. Bir fitne ateşi var. Alacağımız kararlar bu fitne ateşini alevlendirecek ise bunun zamanlamasına elbet dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun dışında halka sorulması bir mecburiyettir. Yapılacak referandumda Kürt halkı karar verecek herkesin bu karara saygı duyması gerekir."

Programa HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, İlçe Başkanı Ahmet İdem, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.