Şanlıurfa

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

03:45 16 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te, 15 Temmuz'un birinci yılında anma programlarının ardından demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı.

Şanlıurfa'da, Rabia Meydanı'nda düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, şehitler için dua edildi.

Binlerce kişinin katıldığı programda toplu halde yatsı namazı kılındı. Kent sakinleri ellerinde Türk bayraklarıyla etkinliğe katıldı.

15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarına günün anısına hediye takdim edildiği etkinlikte daha sonra meydanı dolduranlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dev ekrandan takip etti.

Selaların okunmasının ardından vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya başladı.

Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da Alevi kanaat önderlerinden sivil toplum kuruluşlarına, sporculardan iş dünyasına, yazarlardan akademisyenlere kadar çok sayıda kişi ellerinde Türk bayrağıyla demokrasi nöbeti tutuyor.

Demokrasi nöbetine Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Timuçin Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Ömer Özkan, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de katılıyor.

- Gaziantep

Gaziantep'teki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda çok sayıda vatandaşın katılımıyla demokrasi nöbeti tutuluyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla alana gelen vatandaşlardan bazıları terör örgütü FETÖ'yü protesto eden pankartlar açtı.

Etkinliğe Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çakal, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da katıldı.

Gaziantep'in farklı noktalarında vatandaşlar araç konvoyları oluşturuldu. Korno çalıp FETÖ'yü protesto eden gruba, bazı vatandaşlar evlerinden ellerinde Türk bayrağı ile destek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.