Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacılara Türkçe dersi veriliyor

18:45 27 Temmuz 2017
Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacılara Türkçe dersi veriliyor

Harran Üniversitesi (HRÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde sığınmacılara Türkçe dil eğitimi verilmeye başlandı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) finansörlüğünde HRÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen kursta kent merkezinde 325, Akçakale ilçesinde 75 sığınmacıya akademisyenler eğitim hizmeti veriyor.

Eğitim süresince kursiyerlere günlük harcırah, öğle yemeği verilirken, çocuk sahibi sığınmacılara da kreş imkanı sunuluyor.

HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye olarak sığınmacılara her türlü desteği vermeye devam ettiklerini söyledi.

Suriyelilerin eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Taşaltın, "Üniversitemizde Suriyeli akademisyenler ve öğrencilerimiz var. Buradaki başarılı gençleri değerlendirmek istiyoruz. Suriyeli sığınmacıların topluma entegrasyonu konularındaki çalışmalarımız artarak devam edecektir. Misafir kursiyerlerimize eğitimlerinde başarılar diliyorum." dedi.

Suriyeli sığınmacılar da kendilerine sunulan imkanlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.