Şanlıurfa

"1.Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları" Kongresi

15:59 21 Eylül 2017
"1.Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları" Kongresi

Harran Üniversitesi (HRÜ) ile London İmperial Collage Üniversitesi tarafından "1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları" kongresi düzenlendi.

HRÜ Osmanbey Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonununda gerçekleştirilen kongrede dünyada kanser türleri ve tedavileri hakkında akademisyenler tarafından sunum yapıldı.

HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yaptığı konuşmada düzenlenen kongrenin kanser tedavisine yönelik çalışmalar için rehber niteliği taşıyacağına inandığını söyledi.

Kanserin dünyada önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirten Taşaltın, "Kanserin sadece fiziksel değil, psikolojik, toplumsal olarak ta büyük etkileri vardır. Tedaviler için araştırma ve geliştirme faaliyetleri çok önemlidir. AR-GE demek; laboratuvarlarda haftalarca, aylarca ve yıllarca emek vermek demektir. Kolay bir şey değildir. Üniversite olarak teknokent ve proje ofislerimiz ile AR-GE kültürünü çok daha ileriye taşımaya çalışıyoruz."

London İmperial Collage Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Djamgoz da kanserin sağlık sorunlarının en ciddilerinden biri olduğunu belirterek kanser tedavisine yönelik bir çok yöntem var olduğunu, kongrede bu konularla ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verileceğini söyledi.

HRÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu ise 2015 yılında yaklaşık 9 milyon insanın kanserden öldüğüne dikkat çekerek, "Kanserden ölümler, tüm dünyadaki ölümlerin 6’da 1’ini teşkil ediyor. Kanser dünyada önemli bir sağlık problemidir. En önemli ölüm nedenlerinden biridir. Kanserin tanı ve tedavisiyle ilgili her türlü çalışma önemlidir. Biz de bu çalışmaları değerlendirmek üzere bu kongreyi düzenledik." ifadelerini kullandı.

Kongreye Şanlıurfa Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet İnan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.