Şanlıurfa

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Turan:

15:50 25 Eylül 2017
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Turan:

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, kentte derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu belirterek, "Şu anda yapımı devam eden dersliklerimiz bulunuyor onlar tamamlandığında ilk ve orta öğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasını yakalamış olacağız." dedi.

Turan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Akademisi'nde düzenlediği basın toplantısında, 2017-2018 eğitim öğretim yılında kent genelinde 692 bin 162 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Kentteki öğrenci sayısının birçok kentin nüfusunu geçtiğini belirten Turan, "Türkiye ortalamasında derslik başına düşen öğrencisi sayısı 23,4 iken bu rakam Şanlıurfa'da 32,4'e yükseliyor. Bazı ilçelerimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı oldukça yüksek bunu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yaydığımızda Şanlıurfa'da da oldukça yüksek seviyelerde izliyoruz. Şu anda yapımı devam eden dersliklerimiz bulunuyor onlar tamamlandığında ilk ve orta öğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasını yakalamış olacağız" diye konuştu.

Kentteki okulların yarısının ikili eğitime devam ettiğini kaydeden Turan, 25 bin 750 öğretmenin eğitim öğretime katıldığını ifade etti.

Yaklaşık 3 bin 500 öğretmene daha ihtiyaçlarının olduğunun altını çizen Turan, şöyle konuştu:

"İnşallah bu açığı da Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bakanımızın bize pozitif ayrımcılığı ile gidermiş olacağız. Biz göreve geldiğimizde ihalesi yapılmamış 75 projemiz vardı. Biz bunları ihaleye çıkardık, projelerini yaptık ve valiliğe sunduk. İnşallah bu projelerimiz tamamlanırsa ilimizin derslik ihtiyacının büyük bölümü giderilmiş olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.