Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:11 03 Ekim 2017
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Birecik ilçesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Ülkü Ocakları üyeleri, 10 Temmuz Caddesi'nde vatandaşlara aşure ikram etti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı Salih Başkapan, aşure gününde Hazreti Nuh'un tufandan kurtulduğunu, Hazreti Yakup'un oğlu Hazreti Yusuf'a kavuştuğunu, Hazreti Musa'nın beraberindekilerle Kızıldeniz'i geçtiğini, Hazreti Yunus'un balığın karnından çıktığını ve Hazreti İsa'nın gökyüzüne yükseldiğini söyledi.

Aşure gününün aynı zamanda Hazreti Muhammed'in torunu Hazneti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği gün olduğunu kaydeden Başkapan, "Türk İslam davasının yılmaz bekçileri olarak Kerbela'da yaşananları anlamakta ve İslam sancaktarlığı için gereken dersleri çıkarmaktayız. Bu davayı yok etmek isteyen günümüz Kerbelaları 12 Eylül'de, 15 Temmuz'da nice Mustafalar, nice Ali Bülentler, nice Türk İslam sevdalısı genç toprağa düşse de Hz. Hüseyin efendimiz gibi doğrunun, adaletin, hakkın yolundan giderek onun gibi şehadet şerbetini içmiştir." diye konuştu.


- Viranşehir'de "Asırlık çınarlar" ziyaret ediliyor

Virenşehir Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit, "Asırlık Çınarlarımızın Gül Yüzleri Gülsün" projesi kapsamında 92 yaşındaki Şükrü Günhan'ı ziyaret etti.

Çimşit, Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi ile birlikte Aşağı Tınaz Mahallesi'nde ikamet eden Günhan'ın evine geldi.

Hasta yatağındaki Günhün'a geçmiş olsun dileklerini ileten Çimşit, ona gül sepeti, seccade, tesbih ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Çimşit, yaptığı açıklamada, asırlık çınar olarak gördükleri yaşlıları ziyaret ederek hayır dualarını almaya çalıştıklarını söyledi.

Proje ile amaçlarının yaşlılara yalnız olmadıklarını hissetirmek ve yanlarında olduklarını bilmelerini sağlamak olduğunu belirten Çimşit, "İlçemizde tespit ettiğimiz 227 büyüğümüz var. Fırsat buldukça kendilerini ziyaret ederek hayır dualarını almaya devam ediyoruz. Yarım elma, gönül alma misali ziyaretimizde kendilerinin yalnız olmadığını bilmelerini sağladık." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.