Şanlıurfa

GAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Projesi

15:57 13 Kasım 2017
GAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Projesi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Güneydoğu'nun girişimcilik gücünü ve yenilikçilik potansiyelini tespit edip, artırmayı hedefliyoruz." dedi

Karahocagil, Şanlıurfa'da bir otelde düzenlenen GAP Bölgesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Projesi'nin açılışında, bölgeye yönelik yatırımların son yıllarda arttığını söyledi.

Bölge illerinin gerçek manada ekonomik potansiyelinin ortaya çıkarılabilmesi için hükümetin ciddi anlamda farklı projeler aracılığıyla yatırımlar yapmaya devam ettiğini belirten Karahocagil, söz konusu yatırımların meyvelerinin yavaş yavaş toplanmaya başladığını dile getirdi.

GAP BKİ'nin Güneydoğu kentlerinin yatırım kapasitelerine büyük önem verdiğini vurgulayan Karahocagil, "Girişimcilik ve yenilikçilik alanında bölgede ihtiyaç analizi yapmak istedik. Bu amaçla da bu projeyi başlatıyoruz. Yaklaşık 14 ay sürecek projeyle bölgenin genel potansiyeline ilişkin adeta büyük bir resim çekip, durum tespiti yaptıktan sonra stratejilerimizi belirleyip uygulama projelerine geçeceğiz. Güneydoğu'nun girişimcilik gücünü ve yenilikçilik potansiyelini tespit edip, artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Projeyle ilgili hedeflerine de değinen Karahocagil, söz konusu potansiyele ilişkin bölgedeki müteşebbisleri harekete geçirmek istediklerini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.