Şanlıurfa

Sarıkamış şehitleri anılıyor

16:40 07 Ocak 2018
Sarıkamış şehitleri anılıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Sarıkamış Harekatının 103. yılı dolayısıyla Karacadağ'da yürüyüş düzenlendi.

Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezindeki kurslarda eğitim öğrenciler, Sarıkamış şehitleri anmak amacıyla bin 919 rakımlı Karacadağ eteklerinden zirveye yürüdü.

Kırmızı beyaz bere ve atkılar takan öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla sıfırın altında 2 derecedeki havada, dağın zirvesine tırmandı.

Öğrencilerden Kübra Suluağaç, yaptığı açıklamada, çok üşüdüklerini ancak atalarının Sarıkamış'ta sıfırın altında 20 derecede vatan için mücadele verirken şehit olduklarını söyledi.

Sarıkamış şehitlerini hiç unutmayacaklarını belirten Suluağaç, "Bizlere daha iyi bir gelecek ve yarınları hazırlamak için canlarını feda ederek o soğuklarda şehit oldular. Bizlerde empati yaparak bu vatanı koruyacağız ve bunu tüm dünyaya göstereceğiz." dedi.

Helin Hatipoğlu da Sarıkamış şehitlerinin yaşadıklarını daha iyi anlamak ve onları anmak amacıyla Karacadağ'a yürüdüklerini ifade etti.

Merkezin gençlik lideri Ercan Ay ise Sarıkamış şehitlerinin hangi şartlarda vatanı korumaya çalıştıklarını gençlere göstermek için böyle bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.