Şanlıurfa

Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Camisi açılış töreni

11:34 26 Ocak 2018
Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Camisi açılış töreni

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "İnşallah ülkemiz bu zor günlerden çıkacaktır." dedi.

Bakan Fakıbaba, Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Camisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ibadethanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Suriye sınırının hemen yanı başındaki Şanlıurfa'da bulunduklarını vurgulayan Fakıbaba, "En büyük duamız Mehmetçikleredir. Allah onlardan razı olsun, onların sayesinde bugün açılışlar ve programlar yapıyoruz. İnşallah ülkemiz bu zor günlerden çıkacaktır. Allah onları korusun. Allah hükumetimize ve devletimize zeval vermesin." dedi.

-Birlik ve beraberlik temennisi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da açılış töreninde yaptığı duada, birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.

İslam dininde camilerin önemine değinen Erbaş, cami sayesinde müminlerin hem ibadet edebilme hem de ilim öğrenme imkanı bulacağını ifade etti.

Sınırda ve sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiğe dua eden Erbaş, "Allah'ım vatanımızı her türlü kazalardan ve belalardan muhafaza eyle. Milletimiz için tuzak kuran hainlere fırsat verme. Güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize vatan için mücadele eden kardeşlerimize yardım eyle Allah'ım. Şu anda vatanı korumak için sınır boylarında ve ötesinde, vatanı işgal etmek, huzursuzluk çıkarmak isteyenlere karşı mücadele eden ordumuza, askerimize silahlı kuvvetlerimize yardım eyle Allahım." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Bakan Fakıbaba ile Erbaş'ın yanı sıra törene katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Mehmet Ali Cevheri, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan'ın yanı sıra kentte daha önceki dönemlerde görev yapan ve caminin inşaatına katkı sunan Bursa Valisi İzzettin Küçük ve merkez valisi Güngör Azim Tuna ile Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş camiyi gezdi.

Protokol üyeleri daha sonra caminin ibadete açılması dolayısıyla da Tahiyyetü'l mescid namazı kıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.