Şanlıurfa

Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar!

12:05 12 Mart 2018 1 Yorum Var
Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Atatürk Mahallesi'nde yaşayan Akdoğan ailesi, iki engelli çocukla hayat mücadelesi örneği gösteriyor.

Akçakale ilçesi Atatürk Mahallesi'nde yaşayan engelli iki kardeş Hüseyin Akdoğan (23) ve Ömer Akdoğan'ın (18) anneleri Hatice Akdoğan(48), bir ailenin çocuklarına gösterdiği moral ve motivasyonu hayatı ne denli yaşanılabilir hale getirilmesi noktasında örnek bir davranış sergiliyor. 

Allah'ın yardım ve desteğiyle çocuklarına baktığını söyleyen anne Hatice Akdoğan, "Bunlar benim iki sevgilim gibi, zaten başka şekilde hayata tutunmak mümkün değil" dedi. 

Anne Akdoğan, "Engelliye bakmak çok zor. Çocuklar büyüdükçe bakmak zorlaşıyor. Ancak engelliye bakma noktasında baba desteği çok önemli. Para pul önemli değil, Allah'ın verdiğine şükretmek gerekir. Baba desteğiyle çocukların banyo ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Ancak büyüdükçe engelliye bakmak zorlaşıyor. Allah'a sığınarak işin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Allah bize güç kuvvet versin, bizleri kuvvetten düşürmesin. Bütün annelere ve bu durumdaki annelere Allah sabır ve şifa versin. Birçok kişi işi paraya bağlamış. Hiçbir şey onların sevinmesinin yerini tutmaz. Onlar sevinince bizlerde seviniyoruz. Büyük oğlum Hüseyin kuş çok sever. Bıraksak kuşlarla yatar. Ömer gezmeyi çok seviyor. Urfa'ya, köye gitmeyi toplu yerdeki muhabbetleri çok seviyor. Düğünleri çok seviyor,müzikleri çok seviyor. Hani bir söz var "Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar" bütün annelere Allah yardım etsin. 18 senedir bu haldeyiz. 18 senedir bu halde onlara bakıyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • ENGELLİ YAKINI... 6 yıl önce Şikayet Et
    Fedakarlığın zirvesi sanırım...
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.