Şanlıurfa

"Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu" toplantısı

14:30 13 Mart 2018
"Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu" toplantısı

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) "Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu" Şanlıurfa'da yapıldı.

Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliğinde bir otelin toplantı salonunda düzenlenen ve 2 gün sürecek programda, inanç turizmi, sürdürülebilir turizm, dirençli ekonomi, gastronomi turizmi, jeotermal turizmi, kültür turizmi ve doğa turizmi konularında sunumlar yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, programda ortaya konacak görüşlerin, yapılacak tartışmaların, büyüyen ve güçlenen Şanlıurfa’nın turizm sektöründe hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamasını diledi. Kentin üç semavi dinin mensupları için manevi bir merkez olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

"Modernle klasiğin, eski ile yeninin, sanayi ile tarımın, tarihle kültürün, sanatla turizmin harmanlandığı yerdir Şanlıurfa. Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'nın kültürel ve tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için bir çok projeyi yürütüyoruz. Bu kapsamda tarihi hanlarımızı, camilerimizi, konaklarımızı ve mevcut tarihi alanlarımızı tekrar restore ederek Şanlıurfa turizmine kazandırıyoruz."

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de 13 ülkeden katılımcının bulunduğu bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Sürdürülebilir Turizm ve dirençli ekonomi" temasıyla başlayan programın Türkiye, Şanlıurfa ve Eyyübiye ilçesinin turizm değerlerini ortaya konulması açısından çok önemli olduğunu aktaran Ekinci, şunları kaydetti:

"Bölgemizin ve Şanlıurfa'nın çok güvenli olduğunu gösterebilmek adına da bu program çok önemlidir. Bu vesileyle de yerli ve yabancı turistlerin bölgemize gelmelerini sağlamış olacağız. İnsanlık için çok önemli olan ve bir değere sahip olan Şanlıurfa ve ilçemizin tanıtımını yaparak turizmden beklentilerimiz için de önemli bir toplantıdır. Bu etkinliğe destek veren ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkese tavsiyem buralara yolunuzun düşmesini beklemeyin, buraya yolunuzu düşürün gelin bu insanlığın ortak mirasına hep beraber sahip çıkalım."

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ise gerçekleştirilen forumun bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağına işaret ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıya, Şanlıurfa Vali Vekili Tarık Açıkgöz ile eski bakanlardan Bülent Akarcalı ve sektör temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.