Şanlıurfa

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

16:27 18 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Şanlıurfa'nın ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Siverek ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Siverek Şehitliğinde tören yapıldı.

Törende, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, 107. Topçu Alay Komutanı Albay Behiç Kunaç ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz tarafından şehitlikteki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okundu ve tören mangası tarafından saygı ateşinde bulunuldu.

Törende, Siverek Müftüsü Burhan Barut tarafından şehitler için dua edildi ve şehit kabirleri ziyaret edildi.

- Birecik

Birecik'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Türkan Halit Aykılıç Fen Lisesi tarafından program düzenlendi.

Birecik Enver Nehibe Karaata Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, Birecikli şehitlere ilişkin sinevizyon gösterisi yapıldı.

Okul öğretmenleri tarafından hazırlanan ve öğrenciler tarafından sahnelenen "Çanakkale" oyunu izleyenlerin beğenisini kazandı.

Törene, Kaymakam Kadir Perçi, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yener Umul, Jandarma Komutanı Harun Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Levent Eker ile bazı kurum müdürleri katıldı.

- Halfeti

Halfeti ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törene, Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Gün dolayısıyla Ceylanpınar, Akçakale ve Harran ilçelerinde de törenler düzenlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.