Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:58 27 Mart 2018
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehirli öğrenciler, haçlıklarını Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Viranşehir Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu ile Kadıköy İlk ve Ortaokulu öğrencileri, harçlıklarını Mehmetçik Vakfına bağışlama kararı aldı.

Daha sonra harçlıklarını toplayan öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla bir bankaya giderek parayı Mehmetçik Vakfı'nın hesabına yatırdı.

Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan bir heyet, daha sonra bankadan aldıkları dekontu ziyaret ettikleri Kaymakam Ömer Çimşit'e teslim etti.

Çimşit, ziyarette, duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilerin vatan ve millet aşkının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çimşit, "Mehmetçiğimize olan sevginiz bizleri çok mutlu ediyor. Vatanımızı canı pahasına savunan Mehmetçiğimiz için bu harçlıkların çok değerli olduğuna inanıyorum. Mehmetçiğimiz adına sizlere, ailelerinize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.


- Viranşehir Belediyesi GES kuracak

Viranşehir Belediyesi, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Güneş Enerji Sistemi (GES) kuruyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından 556 bin 558 lira hibe desteğiyle belediyenin elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla GES kurulum çalışmaları başladı.

İlçedeki spor kompleksinin çatısına yapılacak 200 kilovat saat enerji üretecek sistem, belediyenin enerji gideri yükünü azaltacak.

Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit, ilçenin güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi açısından avantajlı bir konumda yer aldığını belirtti.

Bu avantajı kullanarak belediyenin enerji tüketim bedelini aşağı seviyelere düşüreceklerini ifade eden Kaymakam Çimşit, enerjiye harcanan paranın artık vatandaşlara hizmet üretmek amacıyla harcanacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.