Şanlıurfa

Güneydoğu'daki rektörler kardeşlik panelinde buluştu

17:59 05 Nisan 2018
Güneydoğu'daki rektörler kardeşlik panelinde buluştu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki üniversitelerin rektörleri, Şanlıurfa'da "Kampüsten Kardeşliğe Bakış" panelinde bir araya geldi.

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) tarafından Harran Üniversitesi (HRÜ) ev sahipliğinde Osmanbey Yerleşkesinde panel organize edildi.

Panele, HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan katıldı.

HRÜ Rektörü Taşaltın, burada yaptığı konuşmada, aynı görevi üstlenen bölge rektörlerini kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bölge üniversitelerinin problemlerinin de benzerlik gösterdiğini belirten Taşaltın, "Bölge olarak taşrada bulunduğumuzdan yöresel problemlerimiz ortak olabiliyor. İnşallah kampüs kardeşliği panelimiz sonuçları itibarıyla problemlerimizi çözmede çok yardımcı olacaktır. Bu tip toplantıların önümüzün açılmasına vesile olur düşüncesindeyim." diye konuştu.

- "Aynı vücudun azalarıyız"

TÜRKAB Genel Başkanı Sait Ali Arslan da birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Türkiye'nin büyük bir mozaikten oluştuğunu vurgulayan Arslan, "Ülkemiz, Türk'ü ile Kürt'ü ile Arap'ı ile bir vücudun azaları gibidir. Bizlerin birbirine sımsıkı kenetlenmiş bir binanın tuğlaları gibi olmamız gerekiyor. Aynı hayat alanında, aynı yürek haritasında buluşuyoruz, bu ümmetin bir parçasıyız, bu deryada hepimiz birer damlayız." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panel, her üniversitenin rektörünün ayrı ayrı söz alarak talep ve önerilerini dile getirmesiyle devam etti.

Panel, HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın misafir rektörlere plaket takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.