Şanlıurfa

22 saat süren su kesintisi sorunu giderildi

18:51 04 Mayıs 2018
22 saat süren su kesintisi sorunu giderildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent genelinde 22 saat süren su kesintisinin giderildiğini bildirdi.

Çiftçi, düzenlediği basın toplantısında ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Su Pompa İstasyonunda yaşanan arızan dolayı kent genelinde su kesintisinin yaşandığını söyledi.

4 günde yapılacak onarım çalışmasının 22 saatte tamamlanarak sorunun üstesinden geldiklerini ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

- Denge depolarında patlama oldu

"Olayın yaşanması ile birlikte alanda büyük bir özverili çalışma başlatan büyükşehir belediyesi, itfaiye daire başkanlığı, DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri, 4 günde yapılacak olan çalışmayı 22 saat gibi kısa bir sürede tamamladı. Dün saat 15.00 itibari ile Şanlıurfa içme su tesisinin su alma yapısının bulunduğu merkezde enerjinin dalgalanması sebebiyle meydana gelen basıncın sıkışması sonucunda sistemin bulunduğu denge depolarında patlama meydana geldi.

- Sistem içinde su baskını yaşandı

Buna istinaden yedek kapakların devreye girmesi sebebiyle 15 dakika boyunca müdahale olmasına rağmen sisteme 22 bin metreküplük bir su baskını yaşanmıştır. Yedek su alma sisteminin devreye girebilmesi için mevcutta yaşanan su baskının olduğu yeri sudan arındırmamız gerekmekteydi.

İtfaiye daire başkanlığımız ve DSİ Bölge Müdürlüğümüz ve su arıtma daire başkanlığı ekiplerimiz büyük bir özveri sergileyerek bütün birimlerce harekete geçtik. 22 saatlik süren çalışmaları tüm kadrolarımız olarak başında bekledik.Çok etkili ve hızlı çalışmalar neticesi ile arıza giderilerek su verme işlemine başladık."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.