Şanlıurfa

“Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleşmiş Öğretmenler" projesi

15:43 07 Mayıs 2018
“Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleşmiş Öğretmenler" projesi

Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında Harran ilçesinde "Birleştirilmiş Sınıflar İçin Birleşmiş Öğretmenler" projesi kapsamında "Cümbür Cemaat Çocuk Festivali" düzenlendi.

Harran ilçesinde birleştirilmiş sınıflı 5 okulda görev yapan 6 öğretmen Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) eğitim uzmanlarıyla beraber, okulları için bir ihtiyaç analizi yaparak, eylem planı geliştirdi. KODA uzmanları tarafından ayda bir kez gerçekleştirilen ziyaretlerle bu eylem planlarının birebir takibi yapılarak öğretmenlerin ihtiyacına yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirildi.

Birleştirilmiş sınıf öğretmenlerinin birbirlerini desteklemeleri ve köy okullarında çocuk merkezli bir eğitim sağlanması amacıyla Sıralı Mahallesi'nde "Cümbür Cemaat Çocuk Festivali" gerçekleştirildi.

KODA koordinatörü Mine Ekinci, yaptığı açıklamada, projenin amacının köy öğretmenlerini kişisel ve mesleki açıdan güçlendirmek olduğunu söyledi.

Projede Harran bölgesinden birleştirilmiş sınıflı 5 okul seçildiğini aktaran Ekinci, " Proje başlangıcında her seçilen okul için okuldaki öğretmenlerle beraber bir eylem planı çıkarıldı. Süreç boyunca ayda bir, bire bir gözlem yapılarak bu eylem planlarının takibi, güncellemesi, etki değerlendirmesini yaptık. Öğretmen buluşmalarımızda sadece birlikte çalıştığımız 5 okulla sınırlı kalmadık, Harran bölgesinde çalışan diğer öğretmenlerin de katılımını organize ederek, öğretmenlerin daha fazla deneyimsel sürece katılmalarını olanaklı hale getiriyoruz. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Uluağaç Okul Müdürü Osman Özden ise köylerdeki fırsatları değerlendirerek köy okullarındaki eğitimin kalitesini artırmaya çalıştıklarını belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.