Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Basın Müzesi açılacak

14:27 24 Temmuz 2018
Şanlıurfa'da Basın Müzesi açılacak

Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesinde Basın Müzesi açılacağı bildirildi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kent merkezindeki bir otelde, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla ulusal ve yerel medya kuruluşlarının çalışanlarıyla bir araya geldi.

Belediyenin yürüttüğü hizmetleri ve planlanan projelerini anlatan Baydilli, Karaköprü'nün Güneydoğu'nun en modern ve gelişmiş ilçelerinin başında geldiğini söyledi.

Baydilli, yurt içinden ve dışından çok sayıda kişinin kenti ziyaret ettiğini ve hayata geçirmeyi planladıkları projeyle bu ziyaretçileri basın tarihinde yolculuğa çıkarmayı planladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gazetecilik teknolojisinin geçtiği evreleri anlatabilecek bir müze planlıyoruz. Hayatta iz bırakmış çok sayıda gazeteci ve yazarın mesleklerini yaparken kullandıkları araç-gereçler, basın kartları ve kişisel eşyalarının yanı sıra taş baskı örnekleri, daktilolar, teleksler, telefotolar, prova tezgahları, eski Türkçe ve Latin alfabelerinin birlikte yer aldığı gazeteler, eski Türkçe ile hazırlanan köşe yazıları ve tarihe ışık tutan bir çok eseri burada sergilemeyi planlıyoruz."

Toplantıya katılan gazeteciler, girişiminden dolayı Belediye Başkanı Baydilli'yi tebrik ederek, projenin hayata geçmesinde destek sözü verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.