Şanlıurfa

Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü

13:22 26 Ağustos 2018
Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü

Şanlıurfalı gençler, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Bitlis'in Ahlat ilçesine uğurlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Başkanlığı'nın organize ettiği Şanlıurfalı Gençler Malazgirt Yolunda programına katılım yoğun oldu. İl genelinden gençlerin katılım gösterdiği programda, AK Parti İl Başkanlığı önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümüne katılmak üzere yola çıkan gençlere büyükşehir belediyesi tarafından içerisinde kumanya ve kitap olan çantalar hediye edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaptığı konuşmada, gençlerimize inanıyor, onlara güveniyor ve her konuda destekçileri olmayı sürdürdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sultan Alparslan'ın 1071'de bu toprakların ilelebet bizlere yurt olması için yapmış olduğu mücadelenin 947. yılı münasebetiyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Muş Malazgirt'te törenler yapılacak. Çok büyük bir projenin açılışı gerçekleştirilecek. Bizler de Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığının ortaklaşa organize etmiş olduğu hareketle gençlerimizi Malazgirt'e gönderiyoruz. Gençlerimiz atalarının nasıl bir mücadele ile Anadolu'yu onlara yurt ettiğini bir kez daha hatırlamış olacaklar. Rabbim kaza beladan korusun" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ise programa 13 ilçenin tümünden katılımların sağlandığını ve gençlerin ecdadını bilmesi açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi.

Şanlıurfalı gençler, daha sonra Bitlis'in Ahlat ilçesine uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.