Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Erin'in okul ziyareti

16:38 27 Eylül 2018
Şanlıurfa Valisi Erin'in okul ziyareti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, okulda incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Haliliye ilçesi Süleymaniye ilkokulu giden Vali Erin, burada sınıfları gezdi.

Öğrencilerle sohbet edip sorunlarını dinleyen Erin, daha sonra idareci ve öğretmenlerden sınıf mevcutları ve öğrencilerin ihtiyaçları konusunda bilgi aldı.

Öğretmenlerin, sınıf mevcutlarının çok fazla olduğunu belirtmesi üzerine Vali Erin, bazı okullarda sınıf mevcutlarının henüz Türkiye ortalamalarının çok üzerinde olduğunu bildiklerini, bunu Türkiye ortalamalarına getirmek için şehrin dört bir yanında okul inşaatlarının devam ettiğini söyledi.

- Eğitim yatırımlarında aslan payı Şanlıurfa'nın

Şanlıurfa'nın Türkiye'de eğitim yatırımlarında en büyük payı alan il olduğunu belirten Erin, şunları kaydetti:

"Taşımalı sistemi sona erdirmek amacıyla 150 ve daha fazla öğrencinin taşındığı kırsal mahallelere okullar yapılmaya başladı. Kent merkezinde 2, Siverek ve Viranşehir’de de birer okul kampüsü kuruldu. İçinde toplam 23 okul, 13 pansiyon ve sosyal alanların yer aldığı kampüslerden üçü faaliyete girerken, Eyyübiye kampüsü eğitim öğretimin ikinci döneminde hizmete sunulacak. 2019 Yılına kadar şehirdeki 17 bin dersliğe, 8 bin derslik ilave edilmiş olacak. Bu okullardan 300'ü kırsal kesimlerde inşa ediliyor. Yüzde 90 fiziki gerçekleşmenin olduğu okulların 150'si ilkokul, 150’si ise ortaokul ve lise olarak faaliyete girecek"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.