Şanlıurfa

Şanlıurfa'da "Sıfır Atık" projesi

14:21 03 Ekim 2018
Şanlıurfa'da "Sıfır Atık" projesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince 'Sıfır Atık' projesi kapsamında kurulan Atık Getirme Merkezi'ne (AGM) bırakılan atıklara karşılık vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkanı sağlanıyor.

Belediyeden yapılan açılamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" uygulaması kapsamında 2 noktaya AGM kuruldu.

AGM'lerde bitkisel atık yağlar, kullanılmayan elbiseler, kağıt, karton, plastik, ilaç ve atık pillerin ayrı olarak biriktirileceği 6 farklı bölümden oluşan bir sistemle toplanacak.

Ayrıca sistemde atık piller için teşvik edici ödül sistemi ile her atılan 1 atık pil için 10 puanlık kupon hediye edilecek, toplam 100 puan toplayan kişiye kart dolum merkezlerinde 1 binişlik ücret "Urfa Kartı"na yüklenecek.

Geri dönüşüm kumbaralarında ve AGM'de toplanacak geri dönüşüm malzemeleri, entegre katı atık tesisine taşınarak atık kodlarına göre sınıflandırılıp hammadde olarak tekrar sanayiye kazandırılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, projenin tanıtımı için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, çevreyi koruma açısından önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Vatandaşların çevreye duyarlı olmasını isteyen Başkan Çiftçi, şimdiden destekleri için Şanlıurfalılara teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.