Şanlıurfa

Artık okula annesinin sırtında gitmeyecek

15:08 25 Ekim 2018
Artık okula annesinin sırtında gitmeyecek

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan ve doğuştan bedensel engelli olduğu için annesinin sırtında okula gidip gelen 8 yaşındaki Halime Aykut'a, Büyükşehir Belediyesi tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi.

Yukarı Deren Mahallesi'nde oturan Ahmet ve Hatice Aykut çiftçinin çocukları Halime'nin durumunu öğrenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, okula rahat gidebilmesi için, çalışma yapılmasını istedi.

Aileyi ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Halime'ye tekerlekli sandalye hediye edip kırtasiye desteğinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Habip İpar, küçük kızın sevincine ortak olduklarını belirterek, "Halime artık sokağa çıkacak, arkadaşların yanına kimsenin yardımı olmadan gidecek. Annesi ve babası onu okula sırtlarında götürmeyecek." dedi.

Anne Hatice Aykut ise eşinin tarlada çalışmasından dolayı kızını genellikle kendisinin okula götürdüğünü dile getirerek, kendilerine destek sağlayan Belediye Başkanı Çiftçi ve ekibine teşekkür etti.

Kırsal Yukarı Deren Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuklu Ahmet ve Hatice Aykut çiftçinin altıncı çocukları olan bedensel engelli Halime, her gün annesi Hatice Aykut'un sırtında evlerine yaklaşık 700 metre uzaklıktaki okula gidiyor. Fedakar anne, öğretmenlerinin yakından ilgilendiği kızını okul çıkışında da aynı şekilde evine getiriyor.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.