Şanlıurfa

İlk günden göz açtırmadılar! Şanlıurfa’da zabıta ekiplerinden kantinlere denetim

14:32 12 Eylül 2022
İlk günden göz açtırmadılar! Şanlıurfa’da zabıta ekiplerinden kantinlere denetim

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerine denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve satışına yasak konulan ürünlere el konuldu.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, okul kantinlerinde denetim yaptı. Halk sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde okul kantinlerindeki ürünler tek tek incelendi. Eğitim ve öğretim yılının ilk ders gününde okullara giden zabıta ekipleri kantinlerde yer alan ürünleri inceledi. Kantinlerde hijyen ve sağlık kurallarını da kontrol eden zabıtalar, raflardaki ürünleri kontrol etti.

2 KANTİN İŞLETMECİSİNE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Kent genelinde gerçekleşen denetimlerde okulun ilk gününde bile kantinlerinde satışı yasak olan ürünlerle, son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünleri tespit edildi. Zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş ürünleri poşetlere doldurarak imha etmek üzere el koydu. Ekipler, 2 kantin işletmecisine rafta son kullanma tarihi geçmiş ürün bulundurmak ve satışı yasak olan ürün satmaktan cezai işlem uyguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.