Şanlıurfa

Öğrenci yakınları okulu basıp 4 öğretmeni darbetti

16:30 24 Kasım 2023 54 Yorum Var
Öğrenci yakınları okulu basıp 4 öğretmeni darbetti

Şanlıurfa'da bir okulda öğretmenlerin yangın merdiveninden inmemesi konusunda uyardığı öğrencinin yakınları, okulu bastı. Müdür ile 3 öğretmeni darbeden 4 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Konuklu Mahallesi'nde bulunan Konuklu İlkokulu’nda meydana geldi. Öğretmenler, okul çıkışında ana kapı yerine yangın merdivenini kullanmak isteyen bir öğrenciyi uyardı. Bunun üzerine öğrenci eve giderek öğretmeni tarafından azarlanıp kendisine tokat atıldığını söyledi. Bu olayı duyan öğrencinin yakınları okula gitti. Okul müdürünün odasına giden öğrenci yakınları ile öğretmenler arasında önce tartışma, ardından arbede çıktı. Arbede, odada bulunan öğretmenler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Okul müdürü Rıdvan Eviz ile öğretmenler Muhammet Aksoy, Sedat Adıgüzel ve Emine Polat Zencirci yaralandı.

İhbar üzerine okula jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Okulda ilk müdahalesi yapılan okul müdürü ve öğretmenler hastaneye kaldırıldı. Buradaki tedavilerinin ardından öğretmenler taburcu edildi. Olayın ardından 4 şüpheli, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ BURUK KUTLADILAR

Olayın yaşandığı Konuklu İlkokulu Müdürü Rıdvan Eviz, yaşananlardan dolayı üzüntülü olduklarını belirterek, "Öğretmenler olarak çok üzgünüz, böyle bir olayı tasvip etmiyoruz" dedi.

Öğretmenlerden Muhammet Aksoy ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nden önce kendilerine karşı yapılan şiddetten dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Halen yaşanan olayın şoku içinde olduklarını ifade eden Muhammet Aksoy, “Dün bir öğrencimizi uyardığımız için okula konuşmaya gelen 4 yakını tarafından ben ve öğretmenimiz şiddete uğradık. Bunlar, eğitimciler olarak tasvip etmediğimiz olaylar. Üzgünüz bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını istiyoruz. Biz işimizin başında olduğumuzu göstermek için bilinçli olarak okula geldik" diye konuştu.

Sedat Adıgüzel ise yaşadığı olayın üzüntüsünü belirterek şunları söyledi:

“Bugün Öğretmenler Günü'ne özel okulumuzda birçok program hazırlamıştık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir kutlama hazırlamıştık. Dün de aslında bunun provalarını yapacaktık. Gerçekten üzüldük, bugün hiçbir öğretmenimiz kutlama yapmak istemiyor. Hastaneden rapor almadık, saldırıya uğrayan diğer arkadaşlarımız ve ben, bugün okulumuzda görevimizin başında olmayı tercih ettik, okula geldik, öğrencilerimizle birlikteyiz. Bu tarz olayların yaşanması bizi gerçekten üzüyor. Kimsenin başına gelmesini istemiyoruz."

Yaşanan olayda darbedilen diğer bir öğretmen olan Emine Polat Zencirci de uğradıkları şiddeti kınayarak, bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasını temenni etti.

YORUMLAR

54 Yorum Var
  • Alg 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın hakim ve savcılar bu eşkiyalar devlete kafa tutuyor. Siz bunları adli kontrol ile serbest bırakın.
    Cevapla
  • önce vatan 5 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun sizin gibi veliye
    Cevapla
  • Ankaralı 5 ay önce Şikayet Et
    Urfa'ya asker ve polisten başka kamu memuru göndermemek lazım. Peygamberler şehri diye anılıyor, doğrudur, çünkü tarih boyunca iflah olmaları için peygamberler gönderilmiş, lakin yine de iflah olmamış bir insan topluluğu var bu Urfa'da. Allah akıl, fikir versin bu insanlara.
    Cevapla
  • MSSt 5 ay önce Şikayet Et
    HERKESİ Nİ YE AYNI KEFEYE KOYUYORSUN. BEŞ PARMAĞIN BEŞİ BİR Mİ. ben şimdi ankaralılar şöyle böyle desem hoş olur mu?
    İlk beğenen sen ol
  • Atakan 5 ay önce Şikayet Et
    Kalitemiz işte bu maalesef edep haya saygı hoşgörü yok bu millet eskiden çok kaliteliydi Yusuf İslama katılıyorum doğru demiş
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • tepki 5 ay önce Şikayet Et
    kesin kiro pkk hainler ne kadar egitsen de adam olmaz bunlar direk idam edeceksin yada yok edeceksin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.