Şanlıurfa

Depremde hayatını kaybedenler Şanlıurfa’da dualarla anıldı

13:01 06 Şubat 2024
Depremde hayatını kaybedenler Şanlıurfa’da dualarla anıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1. Yıl dönümünde hayatını kaybedenler Şanlıurfa’da dualarla anıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile kent protokolü Dergah Camisinde düzenlenen mevlitte bir araya geldi. Duaların okunduğu programda eller semaya açıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık yıkıcı depremde hayatını kaybedenler Şanlıurfa’da dualarla anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Abdurrahim Dusak, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ve kent protokolü, büyük depremin yıl dönümünde saatler 04:17’yi gösterdiğinde Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde(GAMER) düzenlenen programa katıldı.

GAMER’de düzenlenen programda Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, deprem ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi. Vali Şıldak, Ülke ve Millet olarak 6 Şubat 2023’te büyük bir acı yaşadıklarını söyledi.

GAMER’de gerçekleşen programın ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile protokol üyeleri Dergah Camiindeki mevlide katıldı.

Dergah Camisinde düzenlenen mevlitte Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar okudu. Anma programı, lokma dağıtımı ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.