Siirt

Basın Kartı Yönetmeliği'nde değişiklik

17:01 26 Ağustos 2015
Basın Kartı Yönetmeliği'nde değişiklik

Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce "Basın Kartı Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikleri desteklediklerini bildirdi.

Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce "Basın Kartı Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikleri desteklediklerini bildirdi.

Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Basın Kartı Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile gazetecilerin basın kartı almaları için beklemeleri gereken süre kısaltıldığını söyledi.

Üyesi oldukları Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) üyelerinin yeni düzenlemede önemli katkılarının olduğunu dile getiren Durak, şöyle konuştu:

"Yeni düzenleme ile gazetecilerin basın kartı almak için beklemeleri gereken süreler kısaltıldı. Gazetecilerin bekleme süresi meslekle ilgili lisans veya lisansüstü programından mezun olanlar için altı, diğer lisans veya meslekle ilgili bir ön lisans programından mezun olanlar için dokuz, başka bir ön lisans mezunları için on iki ve lise mezunları için on sekiz ay olarak değişti. Medya sektöründe çalışan engellilere bekleme süresi aranmadan ve Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgeleyen gazetecilere bekleme süresi uygulanmadan basın kartı verilebilmesi imkanı getirildi. Bu önemli maddelerin yanında yer alan diğer maddeler de gazetecileri olumlu anlamda etkileyecek. Yeni düzenlemeyi ve yapılan değişiklikleri destekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.