Siirt

Siirt'te dershane yerine ücretsiz kurslar

17:21 29 Eylül 2015
Siirt'te dershane yerine ücretsiz kurslar

Siirt'te, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte "Destekleme ve Yetiştirme Kursları" açıldı.

Siirt'te, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte dersahanelerin yerini alacak "Destekleme ve Yetiştirme Kursları" açıldı.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, öğrencilerin derslerinde olan eksiklerini gidermek amacıyla "Destekleme ve Yetiştirme Kursları" adı altında ücretsiz kurslar açtıklarını belirtti.

Açılan bu kurslarda öğrencilerden tek kuruş dahi alınmayacağını hatırlatan Suay, "Öğrencilerimiz okulda öğrenemedikleri, anlayamadıkları konuları seçilmiş en iyi öğretmenler eşliğinde bu kurslarımızda öğrenebileceklerdir. Şu an bu konuda tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Hatta öğrencilerimizin dershane ihtiyacını bile hissetmeyeceklerini düşünüyoruz. Özellikle hafta sonları ve talebe göre öğleden sonra kurslarımız faaliyet gösterecektir. Bu kurslar için en iyi öğretmenlerimizi seçiyoruz" diye konuştu.

Öğrencisini ücretsiz kursa göndermek isteyen velilerin okul müdürlüklerine başvurması gerektiğini belirten Suay, sisteme girişi yapılan bir öğrencinin sistem üzerinden takip edileceğini söyledi.

Suay, öğrenci velilerine çağrıda bulanarak öğrencilerin ücretsiz kurslara göndermeye davet etti.

Dershanelerin kapatılmasının ardından söz konusu dershanelerin ya özel okula ya da Milli Eğitime bağlı özel kurslara dönüştüğünü belirten Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Suay, bunun yanında değişik isimlerle ruhsatsız bir şekilde faaliyet gösteren bu tür yerlerin tespit edilmesi durumunda derhal kapatılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.