Siirt

Tillo’da 30 kursiyere girişimcilik sertifikası verildi

17:20 10 Ekim 2015
Tillo’da 30 kursiyere girişimcilik sertifikası verildi

Tillo Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile ilçede 30 kişiye girişimcilik sertifikası verildi.

Tillo Belediyesi ve Küçük Orta Ölçekli Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı  (KOSGEB) işbirliği ile ilçede 30 kişiye girişimcilik sertifikası verildi.

Tillo Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB ) Siirt Müdürlüğü işbirliğiyle verilen girişimcilik eğitimine katılan 30 girişimci adayı sertifikalarını Tillo Belediyesinde düzenlenen törenle Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç’tan aldı.

Sertifika töreninde konuşan Aydın, eğitim almanın tek başına yetmediğini, önemli olanın iş fikirlerini hayata geçirebilmek olduğunu belirtti.

Tillo ile ilgili yapılacak her projeye belediye olarak destek vereceklerini ifade eden Aydın, "Biz, sizlerin her zaman yanınızdayız. İş hayatınızdaki tüm süreçlere destek vermeye hazırız. Uzun bir yola çıktınız. Umarım hepiniz başarılı olursunuz" dedi.

Erkılıç ise, Siirt’in en büyük problemlerinden birinin işsizlik olduğunu, kendi işini kurmak isteyenlerin sayısını artırmak ve girişimcilere kılavuzluk yaparak işletmelerin en kırılgan olduğu ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini istediklerini kaydetti.

Erkılıç, eğitimi başarıyla bitiren kursiyerlerin, 30 bin lirası hibe, 70 bin lirasının da sıfır faizli sabit yatırım desteği olmak üzere toplam 100 bin liralık bir destek alacağını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.