Siirt

AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:

14:44 17 Ekim 2015
AK Parti Siirt Milletvekili Aktay:

"(Ankara'daki terör saldırısı) İlk deliller DAEŞ'i gösteriyor. Emin olun dışarıda bunların hepsi birbiriyle işbirliği yapıyor. Zalim Esad'ın ürettiği, kurduğu bu fitne örgütünün tek amacı Türkiye'yi karıştırmak, Türkiye'nin yükselişini durdurmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğini yok etmektir"

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "İlk deliller DAEŞ'i gösteriyor. Emin olun dışarıda bunların hepsi birbiriyle işbirliği yapıyor. Zalim Esad'ın ürettiği, kurduğu bu fitne örgütünün tek amacı Türkiye'yi karıştırmak, Türkiye'nin yükselişini durdurmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğini yok etmektir" dedi.

Aktay, beraberinde AK Parti milletvekili adayı Lokman Özcan ve bazı partililerle, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybeden Nurullah Erdoğan (24) ve Abdülbari Şenci'nin (50) Pervari ilçesinin Çat köyünde yaşayan yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Erdoğan ve Şenci ailesi fertlerine başsağlığı dileyen Aktay, dua okudu.

Aktay burada yaptığı açıklamada, katliamdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bunun millete, ülkenin birliğine, kardeşliğine yapılan bir saldırı olduğunu vurguladı.

Bu olayın hesabının sorulacağını ifade eden Aktay, soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğünü söyledi.

"İlk deliller DAEŞ'i gösteriyor. Emin olun dışarıda bunların hepsi birbiriyle işbirliği yapıyor. Zalim Esad'ın ürettiği, kurduğu bu fitne örgütünün tek amacı Türkiye'yi karıştırmak, Türkiye'nin yükselişini durdurmak, birlik, beraberlik ve kardeşliğini yok etmektir" diyen Aktay, şunları kaydetti:

"Biz onlara DAEŞ diyoruz. Çünkü biz onlara İslam kelimesini yakıştırmıyoruz. İslam'ı maalesef kirletenlerdir. Allah’ın izniyle Türkiye bunun üstesinden gelecek. Yani bu musibetin de ülkemiz üstesinden gelecek."

"Ölenlerin hepsi bizim ölülerimiz. 'Bunlar bizim siyasi muhalifimiz' diye bakmıyoruz, bakmadık ve bakmayacağız. Aksine bunların hepsi terör kurbanı ve mağduru olduğu için kardeşlerimiz, mağdurumuz, ölülerimiz" ifadelerini kullanan Aktay, ateşin düştüğü yeri yaktığını, hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır dilediğini aktardı.

- "Bu memleketin birliğini bozamazlar"

Ankara'daki terör saldırısının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde şimdiye kadar yapılmış en büyük terör olayı olduğunun altını çizen Aktay, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar denediler olmadı. Saldırıların ölçülerini büyüte büyüte etkili olacak bir saldırı yapmaya çalıştılar ama inşallah hevesleri kursaklarında kalır. Bu memleketin birliğini bozamazlar, ülkenin gelişmesini, büyümesini engelleyemezler. Bazıları, 'Ortadoğu'da ne işiniz var, biz Ortadoğu'ya girdiğimiz için bu işler başımıza geliyor' diyor. Halbuki biz Ortadoğu'nun içindeyiz zaten. İstesek de istemesek de Ortadoğu'dan kopamayız. Allah bizi kendi yolunda, ona sabredenlerden, şükredenlerden ve ona hamdedenlerden kılsın."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.